Tak se nám přemnožili divočáci

Musel jsem si dát velký pozor, abych nepoužil oficiální název černá zvěř, nebo divoká prasata, aby v tom nikdo nehledal jinotaj. Ale tak to vůbec nemyslím.

Nevím, jestli je prase divoké chráněné, nevyznám se v tom, ale když je něčeho moc, tak je toho příliš. Od nepaměti se lidstvo snažilo stavy korigovat, někdy také příliš. Proto nechápu, že jsme denně zahlcováni zprávami, jaké škody kde napáchali divočáci, jako kdyby si s tím myslivci neuměli poradit. Pokud není jejich záměrem touto záplavou vylepšit nějakou bilanci. Myslel jsem si také, že je to specialitou jenom naší, ale vidím, že s problémem se potýkají i za hranicemi. Přitom se jedná o maso žádané, ale patrně by jeho produkce mohla narušit plány odbytu umělých chovů jatečného dobytka. Také bych neřešil podružné otázky, jestli se šípkovou nebo se zelím.

Proto bych měl takový návrh, který spojuje hned několik ožehavých otázek současnosti. Předně vytvořit pro divočáky nějakou rezervaci (tady by mohli zapracovat zelení) a tady se nabízí řešení dalšího problému. Kolik dalo vloni Francouzům práce vyklidit džungli v Calais, Vždyť právě džungle si přímo o rezervaci říká. Ale dnes se tam situace dostává do starých kolejí, navíc tam působí aktivisté, kteří pojali za svoji povinnost zajistit tam stravování. Tento problém by se tím vyřešil sám, zajistil by se tam pořádek, ušetřila práce policii a pokud by nějaký ten "turista" měl ukrutný hlad, určitě by se tam našel ten správný Bivoj, který by ostatním zajistil přísun energie v podobě chutného sousta. Nějakou halal porážku bych neřešil a všichni by byli spokojení.

Nechám si ten návrh patentovat.

Autor: Aleš Kubíček | pondělí 6.3.2017 13:47 | karma článku: 0 | přečteno: 743x
  • Další články autora

Aleš Kubíček

Angelo - Niemals

21.6.2018 v 17:05 | Karma: 27,87

Aleš Kubíček

?????? ??´?????

24.11.2017 v 10:55 | Karma: 16,78

Aleš Kubíček

Páni pitomci

20.10.2017 v 0:00 | Karma: 13,85

Aleš Kubíček

Bratříčku zavírej vrátka

25.3.2017 v 20:00 | Karma: 33,33